Utnyttja ditt kreditkort på bästa sätt

Det finns faktiskt många fördelar med att ha ett kreditkort om du använder krediten på ett bra sätt. Eftersom kreditkort har räntefria dagar på utnyttjat belopp så kan det ibland vara bra att handla på det på grund av fördelaktiga förmåner. Det förutsätter naturligtvis att du redan har pengarna på ditt konto men att du vill ta del av en bra rabatt eller spara poäng. Fakturan ska med andra ord kunna betalas den dagen den dimper ner i brevlådan. Med ett sådant köp kan du spara en bra slant på ditt köp genom kreditkortet.
 

Flera kreditkort

Du kan naturligtvis ha flera olika kreditkort med olika erbjudanden för dig som kortkund, men tänk på att det kan vara jobbigt att hålla isär alltför många kort och köp. Om du inte redan har ett kreditkort men funderar på att skaffa ett så ska du leta efter ett som är mest fördelaktigt för dig. Du kanske redan vet med dig att du enbart använder kreditkortet under den räntefria perioden, gör du det så behöver du inte fokusera så mycket på räntan utan istället tänka på hur du bäst kan tjäna på att ha ditt kort.
 
Handla på kreditkort

Kreditkort vid resor

Gillar du resor och reser mycket så ska du absolut välja ett kort som ger dig poäng eller andra rabatter i samband med resor. Det brukar alltid ingå en reseförsäkring i kortet om du har köpt resan genom det vilket är riktigt smidigt. Ring och hör efter hur din reseförsäkring fungerar innan du åker. En del kort har också poäng på allt du handlar i flygshoppar mm, supersmidigt sätt att spara och kunna utnyttja poäng när du ska ut och resa nästa gång och vill handla lite kul innan.
 
 

Butiksrabatter

Handlar du mycket konsumtionsvaror så som kläder, smink, inredning mm. Det finns många kort som är anslutna till flera butiker där du får poäng och andra rabatter om du handlar på kreditkortet. Ett smart sätt att få bättre priser på grejerna du vill ha.
 

Rabatter på mat

Handla mat på kreditkort. Coops kreditkort är ett exempel av kort som ger dig extra förmåner i matbutiker. Du får dubbla poäng när du handlar i valfri Coopaffär och dessutom 0,5 poäng på allt du handlar genom kortet. Normalt sett så är kreditkort inget jag skulle föreslå att handla mat på men i det här fallet kan det vara riktigt fördelaktigt. Sätt undan din matbudget på ett annat konto så länge och betala enkelt in när fakturan kommer så att du aldrig ligger efter.
 

Hur du väljer rätt kort

Credit card
Det finns som sagt många sätt att få ner priser lite extra genom ditt kreditkort. Rabatter och poäng på bensin, i butiker, casch-points, flygresor, försäkringar är bara några av de många fördelar som kommer med olika kreditkort. För att hitta det mest fördelaktiga kortet för just dig så är det bästa att gå in på kreditgivarnas hemsidor och läsa om alla olika förmåner och poängsystem som de har. När du har gjort din research går det lätt att välja ut det bästa kortet som passar dig bäst.
 
 
 
 
Vi på Bank24.nu förespråkar aldrig att du ska handla för pengar som du inte har genom att handla konsumtionsvaror på kredit. Den här artikeln handlar enbart om de förmåner och pengar som du kan spara genom att handla på ett annat kort än ditt vanliga bankkort.
 
Publicerad: 2016-02-17
Skribent: Emma Larsson