Jämför smslån och snabblån

Vi jämför alla snabblån på den svenska marknaden sorterat på lägst effektiv ränta i fallande ordning. På samma sätt som vi jämför blancolån så jämför vi även Sveriges alla kreditgivare inom smslån eller snabblån som det kallas på samma sätt. Det låneföretaget som har den bästa effektiva räntan listas överst och sedan nedåt i fallande ordning ju högre räntan är som standard. Man kan sortera de olika kategorierna enligt eget val.
Snabblån är dyra och bör endast användas väldigt kortsiktigt. Se till att ni förstår alla kostnader innan ni ansöker.

Jämför priser – Snabbval: Låna 1000 krLåna 2000 krLåna 3000 krLåna 5000 krLåna 10000 krLåna 15000 kr


Har ni problem med skulder bör snabblån undvikas. Kontakta er lokala konsumentrådgivning för konsultering.

Bank24 listar endast företag som är registrerade av FI. Se vår svarta lista över låneföretag här.
Vårt bolag driver även en renodlat sajt inom smslån och snabblån på www.smslaneguiden.se
Var noga med att läsa informationen som vi sammanställt om varje företag vad det gäller kostnader och kreditförfarande.
 

Relaterad läsning kring Snabblån-Smslån

bokikon1Läs mer om kreditupplysning vid lån
bokikon1Läs mer om en sund privatekonomi
bokikon1Läs mer skuldsättning och risker med snabblån
 

 

Krav för att ta snabblån – Smslån

Rent generellt behöver man varaminst 18 år för att komma ifråga för ett lån. Dessutom måste man vara svensk medborgare och numera är det ganska sällsynt att företagen tillåter att man lånar pengar om man har en betalningsanmärkning. Det förekommer dock hos vissa lånegivare så kolla i vår jämförelse efter företag som listas som att de godkänner sökande med betalanmärkningar.

Man ska komma ihåg att snabblån har en väldigt hög ränta och man skall därför endast ta denna typ av lån om man verkligen måste. Det är av yttersta vikt att man verkligen betalar tillbaks det lånet som man tar annars kommer det snabbt att plocka till förseningsavgifter samt dröjsmåls räntor. En av de vanligaste orsaken idag till att få en betalningsanmärkning är just tack vare smslån och snabblån. Så ett gott råd är att man bör tänka en extra gång innan man bestämmer sig för att ta denna typ av snabblån. Se också till att kolla noggrant vilka avgifter som tillkommer på ett godkänt snabblån. Många av företagen tar så kallade avi-avgifter och uppläggningsavgifter.
 
För er bekvämlighet har vi även med denna typ av kostnader i vår jämförelse.När man väl behöver ta ett smslån rekommenderar vi att ni kollar i den jämförelsen som vi gjort här ovan. Bank24.nu listar samtliga företag som finns på den svenska marknaden så var noga med att jämföra de olika lånen så att ni säkerställer att ni får en så förmånlig ränta som möjligt.
 
Med start den 1 Juli 2014 har finansinspektionen större friheter att bestraffa och till och med stänga ned lånegivare som inte följer de regler och förordningar som finns. Bank24 kommer omedelbart plocka bort företag som ej uppfyller de krav som ställs på snabblåns företag. Nolltolerans gäller för företagen. För att synas på bank24 får det inte finnas några som helst anmärkningar från finansinspektionen.

Från och med den 1/1 – 2015 så skärps kraven ytterligare för de företag som lånar ut pengar via snabblån. Den största och viktigaste ändringen är att varje företag står nu under finansinspektionens tillsyn. Så var inte fallet tidigare då det räckte att vara registrerad hos finansinspektionen. Bank24 kommer att följa utvecklingen under året och de företag som inte får godkänt kommer att plockas bort från snabblåns avdelningen.


Bank24 nyhetsbrev

Gör som många andra och börja prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi kommer att skicka unika erbjudanden och tips och vi kommer även att skicka ut ränteförändringar direkt till er epost så att ni alltid har koll på vad som händer på marknaden inom privatekonomi.

  • Det kostar givetvis ingenting!
  • Skickas 2 gånger i månaden!
  • Exklusiva rabatter och erbjudanden!