Jämför snabblån

Vi jämför alla lån på den svenska marknaden sorterat på lägst effektiv ränta i fallande ordning. På samma sätt som vi jämför blancolån så jämför vi även Sveriges alla kreditgivare inom smslån eller snabblån som det kallas på samma sätt. Det låneföretaget som har den bästa effektiva räntan listas överst och sedan nedåt i fallande ordning ju högre räntan är som standard. Man kan sortera de olika kategorierna enligt eget val.
Snabblån är dyra och bör endast användas väldigt kortsiktigt. Se till att ni förstår alla kostnader innan ni ansöker.Har ni problem med skulder bör lån undvikas. Kontakta er lokala konsumentrådgivning för konsultering.

Bank24 listar endast företag som är registrerade av FI. Se vår svarta lista över låneföretag här.
Vårt bolag driver även en renodlat sajt inom smslån på www.smslaneguiden.se
Var noga med att läsa informationen som vi sammanställt om varje företag vad det gäller kostnader och kreditförfarande.
 

Relaterad läsning kring Snabblån-Smslån

bokikon1Läs mer om kreditupplysning vid lån
bokikon1Läs mer om en sund privatekonomi
bokikon1Läs mer skuldsättning och risker med snabblån
 

 

Krav för att ta snabblån – Smslån

Rent generellt behöver man varaminst 18 år för att komma ifråga för ett lån. Dessutom måste man vara svensk medborgare och numera är det ganska sällsynt att företagen tillåter att man lånar pengar om man har en betalningsanmärkning. Det förekommer dock hos vissa lånegivare så kolla i vår jämförelse efter företag som listas som att de godkänner sökande med betalanmärkningar.

Man ska komma ihåg att mindre lån har en väldigt hög ränta och man skall därför endast ta denna typ av lån om man verkligen måste men det finns ett par saker man kan göra. Från och med April 2015 har vi uppdaterat jämförelsen med ett filter som visar alla snabblån utan ränta. Det är av yttersta vikt att man verkligen betalar tillbaks det lånet som man tar annars kommer det snabbt att plocka till förseningsavgifter samt dröjsmåls räntor. En av de vanligaste orsaken idag till att få en betalningsanmärkning är just tack vare smslån. Så ett gott råd är att man bör tänka en extra gång innan man bestämmer sig för att låna pengar. Se också till att kolla noggrant vilka avgifter som tillkommer på ett godkänt lån. Många av företagen tar så kallade avi-avgifter och uppläggningsavgifter.
 
För er bekvämlighet har vi även med denna typ av kostnader i vår jämförelse.När man väl behöver ta ett smslån rekommenderar vi att ni kollar i den jämförelsen som vi gjort här ovan. Bank24.nu listar samtliga företag som finns på den svenska marknaden så var noga med att jämföra de olika lånen så att ni säkerställer att ni får en så förmånlig ränta som möjligt.
 

Räntor och kostnader

Det finns ett antal företag som erbjuder kostnadsfria lån till dig som är ny kund. Ett tips för er som är förstagångskund är därför att filtrera ut dessa lån först via vårt filter. De flesta av företagen som erbjuder ett kostnadsfritt lån kräver att man betalar tillbaka lånet inom 30 dagar. Lånebeloppet varierar från 1000 kr upp till 15 000 som man kan låna utan kostnad. Var noga med att läsa igenom villkoren som varje kreditinstitut har innan ni använder er av deras kostnadsfria lån. I vissa fall kan det vara så att de lägger på andra kostnader som aviavgift eller en uppläggningsavgift. Var noga med detta och är något oklart, kontakta kreditgivaren!
 

Nya regler

Med start den 1 Juli 2014 har finansinspektionen större friheter att bestraffa och till och med stänga ned lånegivare som inte följer de regler och förordningar som finns. Bank24 kommer omedelbart plocka bort företag som ej uppfyller de krav som ställs på företagen. Nolltolerans gäller för företagen. För att synas på bank24 får det inte finnas några som helst anmärkningar från finansinspektionen.
 
Från och med den 1/1 – 2015 så skärps kraven ytterligare för de företag som lånar ut pengar via snabblån. Den största och viktigaste ändringen är att varje företag står nu under finansinspektionens tillsyn. Så var inte fallet tidigare då det räckte att vara registrerad hos finansinspektionen. Bank24 kommer att följa utvecklingen under året och de företag som inte får godkänt kommer att plockas bort.


Bank24 nyhetsbrev

Gör som många andra och börja prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi kommer att skicka unika erbjudanden och tips och vi kommer även att skicka ut ränteförändringar direkt till er epost så att ni alltid har koll på vad som händer på marknaden inom privatekonomi.

  • Det kostar givetvis ingenting!
  • Skickas 2 gånger i månaden!
  • Exklusiva rabatter och erbjudanden!