Hitta det bästa företagslånet

Jämför alla företagslån på den svenska marknaden. Just nu jämförs 32 st lån

Om du driver ett företag och behöver låna pengar till firman så finns det ett antal olika banker och kreditinstitut som ger ut firmalån och företagskrediter. Bank24 har sammanställt samtliga och dessa presenteras nedan.
 

Företag
Typ av lån
Låneinformation
Företag Ponture företagslån

Max belopp:10 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Återbetalningstid: 1-36 mån
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagskredit 100 000 – 10 000 000 kr
LåneinformationPonture är en företagslåns förmedlare vilket innebär att du skickar in en ansökan och får flera svar från de anslutna bankerna. Du kan låna upp till 10 miljoner kr med valfri återbetalningstid. Ett bra sätt att jämföra företagslån där du väljer det lånet som passar dig bäst. Välj rätt finansiering för ditt företag och få pengarna inom 24 timmar.
Ponture erbjuder även tjänster kring rådgivning samt även factoring – fakturaköp.
AnsökFöretag Krea

Max belopp: 5 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Startavgift: 0 kr
Företagslån utan UC: Nej
Typ av lånJämför företagslån upp till 5 000 000 kr
LåneinformationKrea är en oberoende och kostnadsfri tjänst som hjälper dig med företagslån. Krea har flest långivare anslutna till sin plattform och allt sker online. Med bara en UC får du bud från upp till 21 långivare som ger ut lån till företag. Du väljer sedan det bästa alternativet och kan i många fall ha pengarna på kontot samma dag. En låneansökan är inte bindande och du kan ansöka om återbetalningstid upp till 5 år. Många långivare kräver ett registrerat Enskild firma, Aktiebolag eller Handelsbolag.
AnsökFöretag Lendo

Max belopp: 2 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 6-60 mån
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagslån 50 000-2 000 000 kr
LåneinformationJämför företagslån hos Lendo upp till 2 miljoner kronor helt kostnadsfritt. Med en UC får du erbjudanden från flera seriösa långivare. Ansökan tar 2 minuter och besked kommer inom 24h, men oftast snabbare än så. Lendo jobbar med alla ledande långivare. Ansökan är inte bindande. Lendo är en låneförmedlare vilket innebär att de samarbetar med totalt 14 st kreditgivare. Lånet betalas ut mellan 2-5 arbetsdagar. Jämför och välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.
AnsökFöretag Fakturino

Max belopp: 60 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Startavgift: 0 kr
Utan UC: Nej
Typ av lånJämför företagsfinansiering
LåneinformationFakturino samarbetar med upp mot 20 olika banker och finansbolag som hjälper ditt företag med företagslån och krediter. Jämförelsen är gratis, du kan signera enkelt med Bank-id för att få betalt direkt. Du har alltid tillgång till våra erfarna experter vid behov, de hjälper dig under hela processen. Fakturino hjälper företag att sänka sina finansieringskostnader och förbättra sin likviditet. Fakturino har hittills förmedlat ca 10 miljarder kronor. Fakturino finns också i Norge och Estland.
AnsökFöretag Aros kapital

Max belopp: 1 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 12-60 mån
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagslån 25 000-1 000 000 kr
LåneinformationAros Kapital är experter på företagsfinansiering för små och medelstora företag. Lånet löper på 12-60 månader och lånet kan även förtidslösas utan extra kostnad. Företagslån Direkt passar många syften, det kan användas som ett snabbt tillskott när nya affärsmöjligheter dyker upp såväl som för att finansiera långsiktiga möjligheter. Lånet är även ett bra alternativ när det är nödvändigt att investera i nya maskiner, utrustning, lokaler, eller vid en utökning av varulagret. Låna för att växa, utöka och förändra ert företag, en ansökan tar bara ett par minuter och ni kan få upp till 1 000 000 kr inom en bankdag till en ränta per månad från 0,7 %.
AnsökFöretag Kompar företagslån

Max belopp: 7 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 3-60 mån
Utan UC: Nej
Typ av lånJämför företagslån upp till 7 000 000 kr
LåneinformationKOMPAR hjälper små och medelstora företag att hitta företagsfinansiering till bästa pris, vilket sparar dem tid och pengar. Lånemarknaden har idag ett brett utbud av låneerbjudanden med oklara villkor och priser, vilket gör att det bästa lånet är svårt och tidskrävande för upptagna företagare att hitta. Kompars plattform gör det möjligt för företag att jämföra och ta emot låneerbjudanden från 18 långivare, online och utan kostnad. Välj det bästa erbjudandet för just ditt företag.
AnsökFöretag Froda

Max belopp: 2 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 1-24 mån
Utan UC: Ja
Typ av lånSmåföretagarvänliga lån
50 000 – 2 000 000 kr
LåneinformationFroda är ett enkelt och smart lån för mindre företag. Ansökan görs online och tar ca 3 minuter. Du får svar samma dag och har pengarna på kontot inom 24 timmar efter godkänt avtal. Hos Froda lånar du alltid till ett fast pris, inga dolda avgifter tillkommer som tex uppläggnings- eller påminnelseavgifter. Det är lika enkelt att betala lånet som att få det. En liten summa dras varje vardag från ditt företagskonto via autogiro så att du slipper tunga månadsfakturor. Hos Froda kan du låna från 50.000 upp till 2.000.000 till bra villkor.
AnsökFöretag Capital box

Max belopp: 2 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Återbetalningstid: 1-24 mån
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagslån 20-2 000 000 kr
LåneinformationCapitalbox hjälper småföretagare som behöver låna pengar till firman. Deras målsättning är att kunna hjälpa företagare som behöver finansiering oavsett om banken sagt nej. Du har möjligheten att välja betalningsfri månad två gånger per låneavtal. Räkna med ca 2 dagars handläggningstid efter att er ansökan är skickad. Om lånet godkänns har ni pengarna inom 24 timmar. Capitalbox.se som tidigare hette Ferratum Business förstår att ditt företag jobbar snabbt och att de konventionella bankernas finansiering ofta inte finns, eller är för långsam för att mäta dina behov.
AnsökFöretag Creddo företagslån

Max belopp: 10 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Startavgift: 0 kr
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagskredit förmedlare upp till 10 000 000 kr
LåneinformationCreddo är en låneförmedlare vilket innebär att du kan få många olika låneofferter och du väljer det som passar din firma bäst. Creddo samarbetar med 13 st kreditgivare. Vid slutförd ansökan som förövrigt är kostnadsfri kommer du att få svar från de anslutna bankerna inom 24 timmar. Endast en UC tas på bolaget. Personlig service och automatiska processer gör det enkelt och snabbt för dig som söker ett företagslån och vill få flera offerter att välja mellan.
AnsökFöretag OPR företagslån

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 3-12 mån
Utan UC: Ja
Typ av lånFöretagslån 30 000-500 000 kr
LåneinformationOPR-Företagslån tillhandahåller en lånetjänst som erbjuder en enkel lösning för ett snabbt företagslån. Prissättningen för lånet är helt transparent så att du på förhand vet vad företaget måste betala för lånet. Vanligtvis får du besked samma dag som du gör ansökan och om låneansökan beviljas sker utbetalningen omgående. Du kan välja mellan 1-18 månaders återbetalningstid. OPR-Företagslån drivs av OPR-Finance AB som är ett svenskt kreditmarknadsbolag.
AnsökFöretag Qapitala Företagslån

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: löpande kredit
Utan UC: Nej
Typ av lånDigital företagskredit upp till 500 000 kr
LåneinformationQapitala erbjuder en digital checkkredit för företag. Deras tjänst kan liknas med ett kreditkonto där du har en kreditgräns som bestäms baserat på ditt företags förutsättningar. Du betalar enbart ränta på det belopp som du nyttjar och räntan är fast och ligger på 2% per månad. Vid en godkänd ansökan behöver du som kund alltid aktivera din limit genom att lyfta minst 10 000 kr vid beviljat beslut. Kreditbedömningen görs på 3 minuter och utbetalning inom 24 timmar.
AnsökFöretag Fedelta företag

Max belopp: 1 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 6-36 mån
Utan UC: Ja
Typ av lånFöretagslån 50 000-1 000 000 kr
LåneinformationHos Fedelta kan du som företagare låna mellan 50 000 kr – 1 000 000 kr på ett enkelt och transparent sätt. Du får offert samma dag och beviljat lån utbetalas inom 24 timmar. Du betalar ingen ränta utan istället kommer ni överens om en fast kostnad att betala tillbaks varje månad. Din första månad är helt utan månadsavgift. Bolagsform spelar ingen roll utan alla företagsformer är godkända. Genom en digital process för ansökan, kreditbedömning och utbetalning är ett företagslån hos Fedelta enkelt.
AnsökFöretag Svea ekonomi företagslån

Max belopp: 1000000 kr
Inget krav på säkerhet
Startavgift: 995 kr
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagskredit upp till 1 000 000 kr
LåneinformationSvea Ekonomis Företagskredit passar företag som har ett varierande behov av rörelsekredit eller bara vill ha friheten att kunna ta till vara på kommande möjligheter. Med Företagskredit får ditt företag tillgång till ett kreditutrymme på upp till 1 000 000 kr för 195 kr/månad som ni kan välja att nyttja hur ni vill. Årsränta för nyttjat belopp är fn. från 5,65 procent och sätts individuellt.
AnsökFöretag Mynt

Max belopp: 1 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 1-18 mån
Utan UC: Ja
Typ av lånFöretagslån 10000-1000000 kr
LåneinformationMynt är en ny kreditgivare 2019 som erbjuder företagslån utan UC. Mynt erbjuder även factoring och fakturaköp. Det som gör mynt unika är att de har en helt digital process för. Du ansöker med din firma via deras webbsajt och du kommer få ett besked om vilket kreditbelopp som ditt företag godkänns för inom 3 minuter. Du väljer själv återbetalningstid mellan 1-18 månader. Utbetalningen om ditt lån blir godkänt har du inom 24 timmar.
AnsökFöretag Qred företagsfinansiering

Max belopp: 1000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Återbetalningstid: 6-12 mån
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagslån 10 000-1000 000 kr
LåneinformationOm du som företagare söker lån till firman utan krav på säkerhet kan Qreds finansieringslösning vara ett alternativ för dig. Du kan ansöka om lån upp till 1000 000 kr. De är snabba på att ge besked. Oftast minuterna efter ansökan får du svar. Om ansökan godkänns betalas pengarna ut samma dag eller senast vardagen efter. Ränta/avgiften är individuell där det lägsta du får betala är 1,75% av det totala lånebeloppet.
AnsökFöretag Corpia

Max belopp: 3 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Återbetalningstid: 2-36 mån
Utan UC: Nej
Typ av lånFöretagslån 100 000 – 3 000 000 kr
LåneinformationCorpia lånar ut pengar till din firma på belopp upp till 3 miljoner kr. Observera att du måste ha ett aktiebolag för att kunna söka lån av Corpia. Du ansöker via hemsidan och du identifierar dig med bank-ID. Corpias handläggare kommer sedan att granska din ansökan och återkoppla till dig. Krav för att ditt lån skall prövas är att ditt företag har minst ett bokslut samt minst 2 miljoner i omsättning. Ränteinvallet ligger mellan 8-12% i årsränta.
AnsökFöretag Approva

Max belopp: 300 000 kr
Inget krav på säkerhet
Återbetalningstid: 2-36 mån
Utan UC: Ja
Typ av lånFöretagslån 30 000 – 300 000 kr
LåneinformationHos Approva kan du ansöka om företagskredit på ett enkelt och smidigt sätt. Du kan låna upp till 300 000 kr med valfri återbetalningstid. Approva tar snabba beslut och gör utbetalningen samma dag som du blir beviljad ett lån. Du identifierar dig med bank-ID och så länge bolaget inte har en skuld så prövas din ansökan. Firman måste också vara svenskregistrerat och F-skatt måste finnas.
AnsökFöretag Capcito företagslån

Max belopp: 300 000 kr
Inget krav på säkerhet
Återbetalningstid: 3-24 mån
Utan UC: Ja
Typ av lån10 000- 300 000 kr
LåneinformationCapcito erbjuder flera
olika tjänster riktat mot företagare. De erbjuder ett företagslån där du kan låna upp till 300 000 kr med valfri återbetalningstid upp till 24 månader. Du kan få ett lånelöfte på mindre än 1 minut och du använder deras webbsajt för din ansökan. Pengarna kan du ha inom 24 timmar. Schysst ränta, transparenta priser är deras egen selling point och du kan när du vill betala tillbaks hela lånet utan extra kostnader.
Ansök
 
Företagslån
 

Företag Likvid företagslån

Max belopp: 2 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Återbetalningstid: 6-18 mån
Typ av lånLikvid – 30 000-2 000 000 kr
LåneinformationLikvid Företagslån månar om företagarna och vill erbjuda lån till alla olika företagsformer och inom alla olika branscher. Likvid vill erbjuda lån med den bästa kombinationen av villkor, service, flexibilitet och trygghet. Du kan betala tillbaks ditt lån på 6, 9, 12 eller 18 månader. Har du ett aktiebolag ställs säkerhet i form av personlig borgen för huvudägare eller VD. Övriga bolagsformer har automatisk betalningsansvar.
Ansök
Företag Monetise företagslån

Max belopp: 1 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Återbetalningstid: 6-12 mån
Utan UC: Ja
Typ av lånFöretagslån 10 000 – 1 000 000 kr
LåneinformationTill Monetise är alla svenska företag välkomna att söka lån. Monetise’s kunder är verksamma inom alla sorters branscher, från restauranger och e-handlare till byggbolag och städfirmor. Alla företag bedöms individuellt, de kollar på företagets försäljning och skiljer på företaget och företrädarnas ekonomi. Fyll i ansökan på deras hemsida. Du får en låneoffert inom ett par timmar.
Ansök
Företag SEB företagslån

Max belopp: 300 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånSEB Enkla lånet företag.
LåneinformationSEBs företagslån sätter en individuell ränta och efter lagd ansökan så får man svar inom 24 timmar. Man kan även ansöka en kombination av kontokredit och lån eller endast kontokredit. SEB gör en kreditprövning i samband med ansökan och man måste vara företagskund i banken. Om ansökan blir godkänd så finns pengarna på kontot inom 5 bankdagar. Lånebelopp mellan 30 000 – 300 000 kronor med rörlig ränta.
Ansök
Företag Collector

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånCollector Entré och fastighetslån.
LåneinformationCollectors entrélån är ett lån där man erbjuder en förmånlig uppstartsfinansiering för att förebygga arbetslöshet och utanförskap. Lånet är därför till för kvinnor med utländsk bakgrund från 20 år och uppåt. För att kunna söka om ett entrélån så skall man ha en väl genomarbetad idé och affärsplan. Fastighetslånet är till för kommersiell fastighetsfinansiering i storstäder. Man måste vara en professionell aktör med positivt driftsnetto. Företagets finanser måste vara starka och man kan då låna upp till 80% av marknadsvärdet.
Ansök
Företag Kreditlinan

Max belopp: 30 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånKreditlinan Lån till småföretagare.
LåneinformationKreditlinan är skapat av flera småföretagare som vet hur svårt det kan vara att få kapital utan personlig borgen. Därför skapades kreditlinan för att kunna hjälpa andra som sitter i samma situation som de själva varit i. Hos kreditlinan kan man få en kredit på 50 000 kronor. Man har då pengar snabbt vid olika typer av finansieringar eller oförutsedda kostnader.
Ansök
Företag Almi

Max belopp: –
Inget krav på säkerhet
Typ av lånAlmi Företagslån till företag upp till 250 anställda.
LåneinformationAlmi erbjuder lån till både befintliga och nystartade företag. Det finns inga specifika begränsningar utan varje lån bedöms individuellt. Exempel på lån är exportfinansiering när man utökar sitt företag mot den internationella marknaden. Lån för att starta ett nytt företag, lån för att köpa befintligt företag och innovationslån. Almis lån är en hjälp när man behöver ytterligare en finansiär och inte har kunnat få hela investeringsbeloppet via en annan bank.
Ansök
Företag Swedbank

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånSwedbank Företagslån.
LåneinformationSwedbank lånar ut mellan 50 000 – 250 000 till sina företagskunder. Swedbank lånar inte ut till företag som har betalningsanmärkningar, heller inte om man inte har ett fastställt bokslut. För att kunna ansöka om ett företagslån så måste företaget vara kund hos Swedbank. Det finns olika lösningar beroende vilket behov man har som till exempel kontokredit och investeringslån eller båda dessa i en kombination.
Ansök
Företag Northmill

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånNorthmill Snabbföretagslån.
LåneinformationNorthmill lånar ut pengar när man behöver dem. Lånet ska vara snabbt och enkelt och kan tas när företaget har ekonomiska svårigheter. Northmill vill finnas som ett stöd när deras kunder verkligen behöver dem. Lånet ligger på en återbetalningstid på 12 månader. Deras skall ses som ett komplement till företagets övriga tjänster.
Ansök
Företag Nordea

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånNordea företagslån.
LåneinformationVid en låneansökan hos Nordea så gör de en individuell bedömning. De tittar på vilken typ av investering det är företaget skall göra och vilken lösning som passar bäst. Banken kräver alltid säkerhet och amorteringen anpassas efter livslängden på den investering som görs. Lånet kan läggas med olika räntetyper så som fast ränta, lån med räntetak, stiborlån och förnärvaranderänta.
Ansök
Företag Aroskapital

Max belopp: 5 milj +
Krav på säkerhet
Typ av lånAros Kapital Företagslån.
LåneinformationAros lån är avsett främst till sina factoring kunder eller om man har tänkt att bli factoring kund. När man ansöker om ett lån så görs det en individuell bedömning så att lösningen skall bli den bästa. Man ser då på återbetalningsförmåga, riskbedömning och värdeförsämring i de säkerheter företaget har. Det görs alltid en kreditprövning i varje ansökan. Aros kräver alltid en säkerhet av något slag i samband med finansiering.
Ansök
Företag FMfinans

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånFM Finans Snabbförtetagslån.
LåneinformationHos FM finans kan man ta ett snabbt och enkelt lån vid tillfälliga svackor eller om företaget har likviditetsproblem. Oftast är kravet att man kan lägga fast egendom i pant som säkerhet. Det finns inga formella krav på hur lånet skall användas. Återbetalningen sätts individuellt beroende på vilka förutsättningar man har att kunna betala tillbaka.
Ansök


Företagslån

Företag Nordiska

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånSolidum Företagslån.
LåneinformationSolidum numera Nordiska har många lösningar för företagsfinansiering just för att kunna tillgodose sina kunders behov av kapital. Lösningarna görs individuellt beroende på förutsättningar och för att kunna få en så effektiv helhet som möjligt så brukar de vilja att man gör en kombination av lån och factoringtjänst. Lånen ligger på en återbetalningstid mellan 1 och 3 år. Solidum har också både order och lagerfinansiering om man har sitt kapital bundet i sitt lager under lång tid eller om man behöver pengar till en större order.
Ansök
Företag Danskebank

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånDanskebank Företagslån.
LåneinformationDanskebank erbjuder sina kunder flera lösningar vad gäller finansiering beroende på vilket som blir den bästa lösningen för företaget. Banklån kan vara ett bra sätt att finansiera till exempel en investering. Danskebank kan även ge ett lån i utländsk valuta så att man slipper valutarisker vid en eventuell investering utomlands. En lösning är avbetalning vid köp av lös egendom så som fordon och maskiner.
Ansök
Företag Ålandsbanken

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånÅlandsbanken Investeringslån.
LåneinformationEtt investeringslån kan vara det som gör det möjligt för ett företag att växa. Man kan behöva investera i nya maskiner, rymligare lokaler, lager eller göra en stor investering i energibesparing. Skulle investeringen däremot vara säsongsvarierad så är det bättre att välja en rörelsekredit. Förutom dessa två finansieringsval så erbjuder Ålandsbanken även leasing och avbetalning.
Ansök

 

Företag – lån och finansiering
Av: Jonas Larsson – Emma Larsson © Bank24
Innehåll: Här finns en komplett översikt över alla banker i Sverige som ger ut företagslån. Lär dig hur finansieringen fungerar och vad du som företagare skall tänka på innan du skickar iväg en ansökan.
Artikel uppdaterad: 2020-03-04