Jämför företagslån

Jämför alla företagslån på den svenska marknaden.

Om du driver ett företag och behöver låna pengar till firman så finns det ett antal olika banker och kreditinstitut som ger ut företagslån. Bank24 har sammanställt samtliga och dessa presenteras nedan.


 

Rekommenderade lån av Bank24


 

Företag
Typ av lån
Låneinformation
Företag Svea ekonomi företagslån

Max belopp: 1000000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånFöretagskredit upp till 1 000 000 kr
LåneinformationSvea Ekonomis Företagskredit passar företag som har ett varierande behov av rörelsekredit eller bara vill ha friheten att kunna ta till vara på kommande möjligheter. Med Företagskredit får ditt företag tillgång till ett kreditutrymme på upp till 1 000 000 kr för 195 kr/månad som ni kan välja att nyttja hur ni vill. Årsränta för nyttjat belopp är fn. från 5,65 procent och sätts individuellt.
AnsökFöretag OPR företagslån

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånFöretagslån 30 000-500 000 kr
LåneinformationOPR-Företagslån tillhandahåller en lånetjänst som erbjuder en enkel lösning för ett snabbt företagslån. Prissättningen för lånet är helt transparent så att du på förhand vet vad företaget måste betala för lånet. Vanligtvis får du besked samma dag som du gör ansökan och om låneansökan beviljas sker utbetalningen omgående. Du kan välja mellan 1-18 månaders återbetalningstid. OPR-Företagslån drivs av OPR-Finance AB som är ett svenskt kreditmarknadsbolag.
AnsökFöretag Ferratum business

Max belopp: 2000000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånFöretagslån 20-2000000 kr
LåneinformationFerratum Business hjälper småföretagare som behöver låna pengar till firman. Deras målsättning är att kunna hjälpa företagare som behöver finansiering oavsett om banken sagt nej. Du har möjligheten att välja betalningsfri månad två gånger per låneavtal. Räkna med ca 2 dagars handläggningstid efter att er ansökan är skickad. Om lånet godkänns har ni pengarna inom 24 timmar. Ferratum Business förstår att ditt företag jobbar snabbt och att de konventionella bankernas finansiering ofta inte finns, eller är för långsam för att mäta dina behov.
AnsökFöretag Froda

Max belopp: 1 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånSmåföretagarvänliga lån
10 000 – 1 000 000 kr
LåneinformationFroda är ett enkelt och smart lån för mindre företag. Ansökan görs online och tar ca 3 minuter. Du får svar samma dag och har pengarna på kontot inom 24 timmar efter godkänt avtal. Hos Froda lånar du alltid till ett fast pris, inga dolda avgifter tillkommer som tex uppläggnings- eller påminnelseavgifter. Det är lika enkelt att betala lånet som att få det. En liten summa dras varje vardag från ditt företagskonto via autogiro så att du slipper tunga månadsfakturor. Hos Froda kan du låna från 10.000 upp till 1.000.000 till bra villkor.
AnsökFöretag Qred företagsfinansiering

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånFöretagslån 10 000-500 000 kr
LåneinformationOm du som företagare söker lån till firman utan krav på säkerhet kan Qreds finansieringslösning vara ett alternativ för dig. Du kan ansöka om lån upp till 500 000 kr. De är snabba på att ge besked. Oftast minuterna efter ansökan får du svar. Om ansökan godkänns betalas pengarna ut samma dag eller senast vardagen efter. Ränta/avgiften är individuell där det lägsta du får betala är 1,75% av det totala lånebeloppet.
AnsökFöretag Monetise företagslån

Max belopp: 1 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånFöretagslån 10 000 – 1 000 000 kr
LåneinformationTill Monetise är alla svenska företag välkomna att söka lån. Monetise’s kunder är verksamma inom alla sorters branscher, från restauranger och e-handlare till byggbolag och städfirmor. Alla företag bedöms individuellt, de kollar på företagets försäljning och skiljer på företaget och företrädarnas ekonomi. Fyll i ansökan på deras hemsida. Du får en låneoffert inom ett par timmar.
AnsökFöretag Aros kapital

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånFöretagslån 25 000-500 000 kr
LåneinformationPå Aros Kapital är vi experter på företagsfinansiering för små och medelstora företag. Vi har kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen och vårt mål är att hjälpa dig växa, utan att vänta. Ansök nu – få upp till 500 000 kr inom 1 bankdag Med Företagslån Direkt kan du låna upp till 500 000 kronor utan borgen. Du ansöker direkt via datorn, mobilen eller surfplattan. Du får besked direkt och beviljad lånesumma inom 1 bankdag, till en ränta mellan 0,8-1,4 % per månad.
AnsökFöretag Businesscredit.se

Max belopp: 500 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånLån till företag 10-500 000 kr
LåneinformationHos Business credit kan du låna mellan 10 000 kr – 500 000 kr med en återbetalningstid mellan 3-12 månader. Har du ett företag som växer snabbt och behöver en kortsiktig finansiering och vill känna sig trygg med villkoren i form av tydlighet och transparans är businesscredit ett bra alternativ. Ägaren WS Finance Global AB har bedrivit utlåning av krediter sedan 2006 och bolaget är AAA klassat hos Bisnode
AnsökFöretag Likvid företagslån

Max belopp: 2 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånLikvid – Lån till företag
LåneinformationLikvid Företagslån månar om företagarna och vill erbjuda företagslån till alla olika företagsformer och inom alla olika branscher. Likvid vill erbjuda lån med den bästa kombinationen av villkor, service, flexibilitet och trygghet. Du kan betala tillbaks ditt lån på 6, 9, 12 eller 18 månader. Har du ett aktiebolag ställs säkerhet i form av personlig borgen för huvudägare eller VD. Övriga bolagsformer har automatisk betalningsansvar.
Ansök
 
Företagslån
 

Företag SEB företagslån

Max belopp: 300 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånSEB Enkla lånet företag.
LåneinformationSEBs företagslån sätter en individuell ränta och efter lagd ansökan så får man svar inom 24 timmar. Man kan även ansöka en kombination av kontokredit och lån eller endast kontokredit. SEB gör en kreditprövning i samband med ansökan och man måste vara företagskund i banken. Om ansökan blir godkänd så finns pengarna på kontot inom 5 bankdagar. Lånebelopp mellan 30 000 – 300 000 kronor med rörlig ränta.
Ansök
Företag Collector

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånCollector Entré och fastighetslån.
LåneinformationCollectors entrélån är ett lån där man erbjuder en förmånlig uppstartsfinansiering för att förebygga arbetslöshet och utanförskap. Lånet är därför till för kvinnor med utländsk bakgrund från 20 år och uppåt. För att kunna söka om ett entrélån så skall man ha en väl genomarbetad idé och affärsplan. Fastighetslånet är till för kommersiell fastighetsfinansiering i storstäder. Man måste vara en professionell aktör med positivt driftsnetto. Företagets finanser måste vara starka och man kan då låna upp till 80% av marknadsvärdet.
Ansök
Företag Kreditlinan

Max belopp: 30 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånKreditlinan Lån till småföretagare.
LåneinformationKreditlinan är skapat av flera småföretagare som vet hur svårt det kan vara att få kapital utan personlig borgen. Därför skapades kreditlinan för att kunna hjälpa andra som sitter i samma situation som de själva varit i. Hos kreditlinan kan man få en kredit på 50 000 kronor. Man har då pengar snabbt vid olika typer av finansieringar eller oförutsedda kostnader.
Ansök
Företag Almi

Max belopp: –
Inget krav på säkerhet
Typ av lånAlmi Företagslån till företag upp till 250 anställda.
LåneinformationAlmi erbjuder lån till både befintliga och nystartade företag. Det finns inga specifika begränsningar utan varje lån bedöms individuellt. Exempel på lån är exportfinansiering när man utökar sitt företag mot den internationella marknaden. Lån för att starta ett nytt företag, lån för att köpa befintligt företag och innovationslån. Almis lån är en hjälp när man behöver ytterligare en finansiär och inte har kunnat få hela investeringsbeloppet via en annan bank.
Ansök
Företag Swedbank

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånSwedbank Företagslån.
LåneinformationSwedbank lånar ut mellan 50 000 – 250 000 till sina företagskunder. Swedbank lånar inte ut till företag som har betalningsanmärkningar, heller inte om man inte har ett fastställt bokslut. För att kunna ansöka om ett företagslån så måste företaget vara kund hos Swedbank. Det finns olika lösningar beroende vilket behov man har som till exempel kontokredit och investeringslån eller båda dessa i en kombination.
Ansök
Företag Northmill

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånNorthmill Snabbföretagslån.
LåneinformationNorthmill lånar ut pengar när man behöver dem. Lånet ska vara snabbt och enkelt och kan tas när företaget har ekonomiska svårigheter. Northmill vill finnas som ett stöd när deras kunder verkligen behöver dem. Lånet ligger på en återbetalningstid på 12 månader. Deras skall ses som ett komplement till företagets övriga tjänster.
Ansök
Företag Nordea

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånNordea företagslån.
LåneinformationVid en låneansökan hos Nordea så gör de en individuell bedömning. De tittar på vilken typ av investering det är företaget skall göra och vilken lösning som passar bäst. Banken kräver alltid säkerhet och amorteringen anpassas efter livslängden på den investering som görs. Lånet kan läggas med olika räntetyper så som fast ränta, lån med räntetak, stiborlån och förnärvaranderänta.
Ansök
Företag Aroskapital

Max belopp: 5 milj +
Krav på säkerhet
Typ av lånAros Kapital Företagslån.
LåneinformationAros företagslån är avsett främst till sina factoring kunder eller om man har tänkt att bli factoring kund. När man ansöker om ett lån så görs det en individuell bedömning så att lösningen skall bli den bästa. Man ser då på återbetalningsförmåga, riskbedömning och värdeförsämring i de säkerheter företaget har. Det görs alltid en kreditprövning i varje ansökan. Aros kräver alltid en säkerhet av något slag i samband med finansiering.
Ansök
Företag FMfinans

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånFM Finans Snabbförtetagslån.
LåneinformationHos FM finans kan man ta ett snabbt och enkelt lån vid tillfälliga svackor eller om företaget har likviditetsproblem. Oftast är kravet att man kan lägga fast egendom i pant som säkerhet. Det finns inga formella krav på hur lånet skall användas. Återbetalningen sätts individuellt beroende på vilka förutsättningar man har att kunna betala tillbaka.
Ansök


Företagslån

Företag Nordiska

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånSolidum Företagslån.
LåneinformationSolidum numera Nordiska har många lösningar för företagsfinansiering just för att kunna tillgodose sina kunders behov av kapital. Lösningarna görs individuellt beroende på förutsättningar och för att kunna få en så effektiv helhet som möjligt så brukar de vilja att man gör en kombination av lån och factoringtjänst. Lånen ligger på en återbetalningstid mellan 1 och 3 år. Solidum har också både order och lagerfinansiering om man har sitt kapital bundet i sitt lager under lång tid eller om man behöver pengar till en större order.
Ansök
Företag Danskebank

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånDanskebank Företagslån.
LåneinformationDanskebank erbjuder sina kunder flera lösningar vad gäller finansiering beroende på vilket som blir den bästa lösningen för företaget. Banklån kan vara ett bra sätt att finansiera till exempel en investering. Danskebank kan även ge ett lån i utländsk valuta så att man slipper valutarisker vid en eventuell investering utomlands. En lösning är avbetalning vid köp av lös egendom så som fordon och maskiner.
Ansök
Företag Ålandsbanken

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånÅlandsbanken Investeringslån.
LåneinformationEtt investeringslån kan vara det som gör det möjligt för ett företag att växa. Man kan behöva investera i nya maskiner, rymligare lokaler, lager eller göra en stor investering i energibesparing. Skulle investeringen däremot vara säsongsvarierad så är det bättre att välja en rörelsekredit. Förutom dessa två finansieringsval så erbjuder Ålandsbanken även leasing och avbetalning.
Ansök

 
foretagsbloggar.nu
 

FAQ om lån till firman

Fråga: Vad menas med företagslån utan säkerhet?
Svar: Utan säkerhet innebär att du ej behöver pantsätta material eller annan egendom. Däremot kan en personlig borgen krävas.
 
Fråga: Kan jag få ett lån utan borgen?
Svar: Svaret är ja. Vissa av bankerna kräver inte att du ställer säkerhet till lånet via ett personligt borgensåtagande.
 
Fråga: Hur lång återbetalningstid har jag?
Svar: Den vanligaste återbetalningstiden ligger på 1-24 månader.
 
Fråga: Jag har betalningsanmärkning privat?

Svar: Ansöker du om lån med en enskild firma kan det bli problem att få lånet beviljat. Med ett aktiebolag kan du däremot beviljas trots din privata anmärkning. Har ditt aktie eller handelsbolag en betalningsanmärkning kan du också beviljas lån.
 
Fråga: När får jag lånet utbetalt?

Svar: Det varierar mellan de olika bankerna men normalt har du pengarna mellan 1-5 dagar.
 
Fråga: Vilken ränta får jag på företagslånet?
Svar: Hos en del kreditgivare har du enbart ett fast belopp som du betalar utan en fast ränta och hos flera andra blir du erbjuden en individuell ränta beroende på vilken kreditscore ditt bolag bedöms ha. Det är först när du ansökt som du kommer se exakta räntesatsen.
 
Företagslån utan säkerhet
 

Likviditet genom företagslån

Som företag är tillgången till likviditet mycket viktig; det är ju trots allt pengar som driver verksamheten vidare och detta är därmed en förutsättning för att kunna fortsätta. För att öka på sin likviditet handlar det förstås om försäljning, antingen av varor eller tjänster.
 
Dock bör man först komma så långt – initialt vid en företagsstart kanske man inte har något kapital alls att ta av när de första varorna ska köpas in eller viktig utrustning ska anskaffas. Det kan också vara så att verksamheten expanderar, något som nästan alltid förutsätter en utökning av likviditeten. Här bör man som regel lösa situationen med ett företagslån. Det finns ett flertal olika företagslån på marknaden och de erbjuds av en rad olika långivare. Här ska vi titta på de möjligheter man som svensk företagare har att låna pengar till verksamheten.
 
Företagslån
 

Traditionellt företagslån

De allra flesta banker erbjuder idag någon form av företagslån. Självklart varierar villkoren för dessa lån, precis som när det handlar om billån, bolån och andra låneformer. Av den anledningen är det viktigt att vara lyhörd och nyfiken. Undersök vilken typ av lån som passar dig och din verksamhet och ta god tid på dig – detta är inte något du ska stressa fram.
 
Ett företagslån läggs upp på ett visst antal år, där 5 – 6 år är ganska vanligt. Maximalt belopp som kan lånas varierar stort mellan de olika bolagen, så har din verksamhet ett större kapitalbehov kan du behöva lägga ned lite extra tid på att leta efter rätt långivare.
 
Något som också skiljer sig mycket åt mellan de olika aktörerna är kostnaden för lånet, det vill säga räntekostnader och övriga avgifter. Räntan har störst påverkan vad gäller den totala kostnaden för lånet. De ytterligare kostnader som tillkommer (och som utgör den så kallade effektiva räntan) spelar förstås också in, men har inte lika stor betydelse. Dock kan förstås avi-avgifter göra lite skillnad i längden och uppläggningskostnaden kan kännas lite onödig.
 

Lån genom ALMI

Det kan ibland kännas hopplöst som företag att få ett lån beviljat. Banker och andra långivare har högt ställda krav som ibland kan vara krångliga att uppfylla, särskilt för unga företag, där det tar ett tag att jobba upp ett bra resultat. I det läget kan ett lån genom ALMI lösa likviditetsbehovet.
 
ALMI tar en lite större risk än övriga långivare och baksidan av myntet är därför en högre ränta, som förstås i sin tur innebär en högre kostnad för lånet. Dock har man kanske inte som företag något val. Om likviditeten behövs så får man helt enkelt ta den extra kostnaden. Det kan dock vara vettigt att försöka betala av ett ALMI-lån så snabbt man kan, för att bli av med den belastning som det trots allt innebär.
 

Vad vill långivaren veta?

Det krävs lite annat av ett företag jämfört med ett lån som söks av en privatperson. Långivaren kräver en hel del information för att kunna avgöra om det ska beviljas ett lån eller inte. Som företagare bör du stå beredd med följande när du ansöker om ett företagslån:
 
Låna till företaget
 

  • Affärsplan. En sådan ska alltid finnas, men långt ifrån alla företag (gäller särskilt nystartade sådana) har en affärsplan – och många har en mycket vag variant. Arbeta därför fram en riktigt proffsig affärsplan. Den är bra att ha i många lägen – inte bara när det ska sökas lån.

 

  • Resultatbudget. Långivaren vill se att ditt företag har en hållbar plan framöver samt att tillväxten och därmed kassaflödet kommer vara gott. Se dock till att vara realistisk och överdriv inte den framtida bilden – men var heller inte för pessimistisk.

 

  • Likviditetsbudget. Den här formen av budgetering visar kassaflödet månad för månad, där resultatbudgeten visar per år. På så sätt blir likviditetsbudgeten mer specifik och många gånger mer detaljerad, vilket kräver en hel del tankeverksamhet och kännedom om intäkter och kostnader för att få till på ett bra sätt.

 

  • Kundkännedom. Detta är egentligen bara enkel information om företaget och handlar om organisationsnummer, firmatecknare med mera.