Företagslån - Banker som erbjuder lån till företag

Jämför företagslån

Jämför alla företagslån på den svenska marknaden.

Om du driver ett företag och behöver låna pengar till firman så finns det ett antal olika banker och kreditinstitut som ger ut företagslån. Bank24 har sammanställt samtliga och dessa presenteras nedan.


 

Rekommenderade lån av Bank24


 

Företag
Typ av lån
Låneinformation
Företag Svea ekonomi företagslån

Max belopp: 1000000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånFöretagskredit upp till 1 000 000 kr
LåneinformationSvea Ekonomis Företagskredit passar företag som har ett varierande behov av rörelsekredit eller bara vill ha friheten att kunna ta till vara på kommande möjligheter. Med Företagskredit får ditt företag tillgång till ett kreditutrymme på upp till 1 000 000 kr för 195 kr/månad som ni kan välja att nyttja hur ni vill. Årsränta för nyttjat belopp är fn. från 5,65 procent och sätts individuellt.
AnsökFöretag OPR företagslån

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånFöretagslån 30 000-500 000 kr
LåneinformationOPR-Företagslån tillhandahåller en lånetjänst som erbjuder en enkel lösning för ett snabbt företagslån. Prissättningen för lånet är helt transparent så att du på förhand vet vad företaget måste betala för lånet. Vanligtvis får du besked samma dag som du gör ansökan och om låneansökan beviljas sker utbetalningen omgående. Du kan välja mellan 1-18 månaders återbetalningstid. OPR-Företagslån drivs av OPR-Finance AB som är ett svenskt kreditmarknadsbolag.
AnsökFöretag Toborrow

Max belopp: 5 000 000 kr
Krav på säkerhet
Typ av lånToborrow peer to peer lån
Endast aktiebolag
LåneinformationToborrow är först i Sverige att erbjuda företagare peer to peer lån. Peer to peer företagslån innebär att de pengar som lånas ut till dig som företagare kommer från andra företag eller privatpersoner som investerar i lån plattformen och som i sin tur får ränta på de investerade pengarna. Krav som ställs för att få låna är : – Aktiebolag endast – Omsättning på minst 1 miljon kronor. – Minst ett bokslut. – Ett godkänt kreditbetyg från kreditupplysningsföretagen Bisnode, Creditsafe och UC.
AnsökFöretag Froda företag

Max belopp: 1 000 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånSmåföretagarvänliga lån
25 000 – 1 000 000 kr
LåneinformationFroda är ett enkelt och smart lån för mindre företag. Ansökan görs online och tar ca 3 minuter. Du får svar samma dag och har pengarna på kontot inom 24 timmar efter godkänt avtal. Hos Froda lånar du alltid till ett fast pris, inga dolda avgifter tillkommer som tex uppläggnings- eller påminnelseavgifter. Det är lika enkelt att betala lånet som att få det. En liten summa dras varje vardag från ditt företagskonto via autogiro så att du slipper tunga månadsfakturor. Hos Froda kan du låna från 10.000 upp till 1.000.000 till bra villkor.
AnsökFöretag Qred företagsfinansiering

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånFöretagslån 10 000-500 000 kr
LåneinformationOm du som företagare söker lån till firman utan krav på säkerhet kan Qreds finansieringslösning vara ett alternativ för dig. Du kan ansöka om lån upp till 500 000 kr. De är snabba på att ge besked. Oftast minuterna efter ansökan får du svar. Om ansökan godkänns betalas pengarna ut samma dag eller senast vardagen efter. Ränta/avgiften är individuell där det lägsta du får betala är 1,75% av det totala lånebeloppet.
AnsökFöretag Monetise företagslån

Max belopp: 1 000 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånFöretagslån 25 000 – 1 000 000 kr
LåneinformationTill Monetise är alla svenska företag välkomna att söka lån. Monetise’s kunder är verksamma inom alla sorters branscher, från restauranger och e-handlare till byggbolag och städfirmor. Alla företag bedöms individuellt, de kollar på företagets försäljning och skiljer på företaget och företrädarnas ekonomi. Fyll i ansökan på deras hemsida. Du får en låneoffert inom ett par timmar.
AnsökFöretag Aros kapital

Max belopp: 500 000 kr
Ingen säkerhet krävs
Typ av lånFöretagslån 25 000-500 000 kr
LåneinformationPå Aros Kapital är vi experter på företagsfinansiering för små och medelstora företag. Vi har kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen och vårt mål är att hjälpa dig växa, utan att vänta. Ansök nu – få upp till 500 000 kr inom 1 bankdag Med Företagslån Direkt kan du låna upp till 500 000 kronor utan borgen. Du ansöker direkt via datorn, mobilen eller surfplattan. Du får besked direkt och beviljad lånesumma inom 1 bankdag, till en ränta mellan 0,8-1,4 % per månad.
AnsökFöretag Ferratum business

Max belopp: 1000000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånFöretagslån 20-1000000 kr
LåneinformationFerratum Business hjälper småföretagare som behöver låna pengar till firman. Deras målsättning är att kunna hjälpa företagare som behöver finansiering oavsett om banken sagt nej. Räkna med ca 2 dagars handläggningstid efter att er ansökan är skickad. Om lånet godkänns har ni pengarna inom 24 timmar. Ferratum Business förstår att ditt företag jobbar snabbt och att de konventionella bankernas finansiering ofta inte finns, eller är för långsam för att mäta dina behov.
Ansök
 
Företagslån
 

Företag SEB företagslån

Max belopp: 300 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånSEB Enkla lånet företag.
LåneinformationSEBs företagslån sätter en individuell ränta och efter lagd ansökan så får man svar inom 24 timmar. Man kan även ansöka en kombination av kontokredit och lån eller endast kontokredit. SEB gör en kreditprövning i samband med ansökan och man måste vara företagskund i banken. Om ansökan blir godkänd så finns pengarna på kontot inom 5 bankdagar. Lånebelopp mellan 30 000 – 300 000 kronor med rörlig ränta.
Ansök
Företag Collector

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånCollector Entré och fastighetslån.
LåneinformationCollectors entrélån är ett lån där man erbjuder en förmånlig uppstartsfinansiering för att förebygga arbetslöshet och utanförskap. Lånet är därför till för kvinnor med utländsk bakgrund från 20 år och uppåt. För att kunna söka om ett entrélån så skall man ha en väl genomarbetad idé och affärsplan. Fastighetslånet är till för kommersiell fastighetsfinansiering i storstäder. Man måste vara en professionell aktör med positivt driftsnetto. Företagets finanser måste vara starka och man kan då låna upp till 80% av marknadsvärdet.
Ansök
Företag Kreditlinan

Max belopp: 30 000 kr
Inget krav på säkerhet
Typ av lånKreditlinan Lån till småföretagare.
LåneinformationKreditlinan är skapat av flera småföretagare som vet hur svårt det kan vara att få kapital utan personlig borgen. Därför skapades kreditlinan för att kunna hjälpa andra som sitter i samma situation som de själva varit i. Hos kreditlinan kan man få en kredit på 50 000 kronor. Man har då pengar snabbt vid olika typer av finansieringar eller oförutsedda kostnader.
Ansök
Företag Almi

Max belopp: –
Inget krav på säkerhet
Typ av lånAlmi Företagslån till företag upp till 250 anställda.
LåneinformationAlmi erbjuder lån till både befintliga och nystartade företag. Det finns inga specifika begränsningar utan varje lån bedöms individuellt. Exempel på lån är exportfinansiering när man utökar sitt företag mot den internationella marknaden. Lån för att starta ett nytt företag, lån för att köpa befintligt företag och innovationslån. Almis lån är en hjälp när man behöver ytterligare en finansiär och inte har kunnat få hela investeringsbeloppet via en annan bank.
Ansök
Företag Swedbank

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånSwedbank Företagslån.
LåneinformationSwedbank lånar ut mellan 50 000 – 250 000 till sina företagskunder. Swedbank lånar inte ut till företag som har betalningsanmärkningar, heller inte om man inte har ett fastställt bokslut. För att kunna ansöka om ett företagslån så måste företaget vara kund hos Swedbank. Det finns olika lösningar beroende vilket behov man har som till exempel kontokredit och investeringslån eller båda dessa i en kombination.
Ansök
Företag Northmill

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånNorthmill Snabbföretagslån.
LåneinformationNorthmill lånar ut pengar när man behöver dem. Lånet ska vara snabbt och enkelt och kan tas när företaget har ekonomiska svårigheter. Northmill vill finnas som ett stöd när deras kunder verkligen behöver dem. Lånet ligger på en återbetalningstid på 12 månader. Deras skall ses som ett komplement till företagets övriga tjänster.
Ansök
Företag Nordea

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånNordea företagslån.
LåneinformationVid en låneansökan hos Nordea så gör de en individuell bedömning. De tittar på vilken typ av investering det är företaget skall göra och vilken lösning som passar bäst. Banken kräver alltid säkerhet och amorteringen anpassas efter livslängden på den investering som görs. Lånet kan läggas med olika räntetyper så som fast ränta, lån med räntetak, stiborlån och förnärvaranderänta.
Ansök
Företag Aroskapital

Max belopp: 5 milj +
Krav på säkerhet
Typ av lånAros Kapital Företagslån.
LåneinformationAros företagslån är avsett främst till sina factoring kunder eller om man har tänkt att bli factoring kund. När man ansöker om ett lån så görs det en individuell bedömning så att lösningen skall bli den bästa. Man ser då på återbetalningsförmåga, riskbedömning och värdeförsämring i de säkerheter företaget har. Det görs alltid en kreditprövning i varje ansökan. Aros kräver alltid en säkerhet av något slag i samband med finansiering.
Ansök
Företag FMfinans

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånFM Finans Snabbförtetagslån.
LåneinformationHos FM finans kan man ta ett snabbt och enkelt lån vid tillfälliga svackor eller om företaget har likviditetsproblem. Oftast är kravet att man kan lägga fast egendom i pant som säkerhet. Det finns inga formella krav på hur lånet skall användas. Återbetalningen sätts individuellt beroende på vilka förutsättningar man har att kunna betala tillbaka.
Ansök


Företagslån

Företag Nordiska

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånSolidum Företagslån.
LåneinformationSolidum numera Nordiska har många lösningar för företagsfinansiering just för att kunna tillgodose sina kunders behov av kapital. Lösningarna görs individuellt beroende på förutsättningar och för att kunna få en så effektiv helhet som möjligt så brukar de vilja att man gör en kombination av lån och factoringtjänst. Lånen ligger på en återbetalningstid mellan 1 och 3 år. Solidum har också både order och lagerfinansiering om man har sitt kapital bundet i sitt lager under lång tid eller om man behöver pengar till en större order.
Ansök
Företag Danskebank

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånDanskebank Företagslån.
LåneinformationDanskebank erbjuder sina kunder flera lösningar vad gäller finansiering beroende på vilket som blir den bästa lösningen för företaget. Banklån kan vara ett bra sätt att finansiera till exempel en investering. Danskebank kan även ge ett lån i utländsk valuta så att man slipper valutarisker vid en eventuell investering utomlands. En lösning är avbetalning vid köp av lös egendom så som fordon och maskiner.
Ansök
Företag Ålandsbanken

Max belopp: –
Krav på säkerhet
Typ av lånÅlandsbanken Investeringslån.
LåneinformationEtt investeringslån kan vara det som gör det möjligt för ett företag att växa. Man kan behöva investera i nya maskiner, rymligare lokaler, lager eller göra en stor investering i energibesparing. Skulle investeringen däremot vara säsongsvarierad så är det bättre att välja en rörelsekredit. Förutom dessa två finansieringsval så erbjuder Ålandsbanken även leasing och avbetalning.
Ansök