Låna hos Creditfinder

 

Creditfinder

Recension Creditfinder av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 72%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 35%

62%

Totalbetyg

+ Flera banker + Meddelar varje låneerbjudande via sms - Tar UC - Uppläggningsavgift

User Rating: 3.18 ( 4 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-101 102
Öppet vardagar 09:00-21:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Creditfinder Group AB
Ynglingagatan 12
113 45, StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Fast inkomst.
  • Minst 18 år.

 
 
Creditfinder är en svensk aktör inom förmedling av privatlån/blancolån för konsumtion, bilköp och så kallade hopbakslån där man löser många små krediter och smålån med ett större privatlån och därigenom får en betydligt lägre ränta. Som låneförmedlare är Creditfinder en mellanman mellan låntagare och långivare och man har alltså ingen egen utlåning. Tjänsten låneförmedling blir allt mer populär eftersom den innebär att låntagaren med enbart en låneansökan och endast en kreditupplysning kan få låneerbjudanden från en rad kreditinstitut och banker.
Creditfinder är en ny aktör inom låneförmedling av lån utan säkerhet som startade verksamheten så send som 2014 i och med registreringen som finansiellt institut hos Finansinspektionen. Företaget i sig grundades dock 2010.
 

 

Tjänster och priser hos Creditfinder

Hos Creditfinder kan privatpersoner ansöka om privatlån/blancolån, det vill säga lån utan säkerhet främst avsedda för konsumtion, på upp till 350 000 kr. Som låntagare börjar man med att fylla i ett antal personuppgifter och uppgifter om privatekonomin i ett ansökningsformulär på Creditfinders webbplats. Inom 24 timmar får man sedan erbjudanden från de banker som Creditfinder samarbetar med (bland annat GE Money Bank, Wasa Kredit och SevenDay) och kan i lugn och ro välja det erbjudande som har de bästa villkoren.
Det är bara en kreditupplysning som tas, oavsett hur många låneerbjudanden låntagaren får ta del av, vilket är klart fördelaktigt. Skulle låntagaren på egen hand kontakta en handfull eller fler långivare skulle givetvis varje långivare göra en separat kreditupplysning.

Creditfinder tar inte ut någon avgift av låntagaren för förmedlingen av låneerbjudanden. I stället är det långivarna som i praktiken betalar Creditfinder en provision för förmedlingen av nya kunder. Som låntagare avspeglas denna provision emellertid inte i lånets pris i form av avgifter och räntor. Snarare blir lånet ofta billigare för låntagaren i jämförelse med om han eller hon på egen hand hade vänt sig till en handfull eller fler långivare.