Betala räkningar med Billhop

 

Billhop  

Billhop är en betaltjänst på nätet som grundades 2011 utifrån affärsidén att erbjuda privatpersoner möjligheten att betala räkningar med kort i stället för att genomföra betalningar på traditionellt sätt med koder och liknande i internetbanken. Tjänsten Billhop fungerar därmed som ett alternativ till en internetbank.
Företaget Billhop är registrerat hos Finansinspektionen och har en mycket god säkerhet för alla transaktioner. Med direktuppkoppling mot både Plusgirot och Bankgirocentralen går betalningarna mycket snabbt.

Billhop tjänster

Billhop erbjuder alla privatpersoner som har åtminstone ett betalkort eller kreditkort att betala fakturor och räkningar via ett smidigt gränssnitt på Billhops webbplats. I övrigt är de enda kraven på kunderna att de ska ha svenska personnummer och svenska folkbokföringsadresser.
För att använda betaltjänsten måste kunden först registrera ett användarkonto. Därefter kan kunden sedan börja betala räkningar och fakturor med sin föredragna betalningsmetod. Att notera är att betalning till bankgiro- och plusgironummer sker med en fördröjning på två bankdagar.

Att använda Billhop som betalningstjänst för räkningar och fakturor är lika enkelt som att använda en vanlig internetbank. De uppgifter som ska anges är bank- eller plusgironummer, OCR-nummer alternativt referens, räkningens eller fakturans belopp samt på vilket datum betalningen ska ske.

De två främsta fördelarna med Billhops affärsidé är att kunder med kreditkort kan använda sina kort för att samla på sig fler poäng i enlighet med kortutgivarens poängsystem, samt att kunderna kan få en mer flexibel likviditetssituation. En ytterligare fördel är att Billhop har smarta funktioner genom vilka kunderna kan skapa rapporter och diagram över sina betalningar.
 

 
Pris

Billhop tar ut en avgift på 3,5% på varje betalning som sker via bank- eller kreditkort på sajten. Några månadsavgifter eller liknande tillkommer dock inte. Det finns inte heller något krav på att man som kund måste använda tjänsten i en viss minimiutsträckning. Med Billhop kan kunderna betala sina räkningar med kort så ofta eller så sällan de vill.
 

Kontakt

Telefon: 08-410 585 40
e-mail: help@billhop.se
Billhop AB
Danderydsgatan 28
114 26 Stockholm