Betala räkningar med Betalo

 

Betalo Betalo är en betaltjänst för betalning av fakturor och räkningar med kort direkt på nätet utan att man ska behöva gå omvägen via en internetbank eller liknande. Alla privatpersoner som har ett betalkort eller kreditkort, ett svenskt personnummer och en svensk folkbokföringsadress kan använda tjänsten.
Betalo AB grundades 2011 och har idag sitt säte i Stockholm. Företaget är ett samarbete mellan Bonnier Dagstidningar och DEMZ Invest. Företaget är registrerat hos Finansinspektionen och står under myndighetens tillsyn.

Betalos tjänster

Betalo erbjuder en föredömligt enkel tjänst. Som ny användare ska man först registrera sig och legitimera sig. Det sistnämnda gör man enklast med e-legitimation. Därefter är det bara att registrera ett eller flera kort och börja lägga in betalningar. De uppgifter som ska anges för en betalning är desamma som anges när man betalar via internetbank, det vill säga mottagare, OCR-nummer, belopp och betalningsdag.

En stor fördel med att använda Betalo för att betala räkningar och fakturor är att man som kund snabbare kan samla poäng i kortutgivarnas poängsystem. Tidigare har det inte varit möjligt att tjäna poäng genom att betala räkningar, men med Betalo är detta nu verklighet. En annan fördel med Betalo är att kunden kan använda sitt kreditkort för att sprida ut större utgifter på fler månader. Man betalar räkningen/fakturan i sin helhet med kreditkortet och utnyttjar sedan krediten på kortet i upp till 45-60 dagar, eller vad som nu gäller för det specifika kortet.
 

Pris

 

 
Betalo tar ut en avgift för varje betalning som sker via tjänsten. Som standard är avgiften 2,5% av beloppet per betalning, men för vissa kortutgivare, som Betalo har träffat speciella avtal med, gäller andra procentsatser. Att betala med Ikano Kort Visa, GE Mitt Kort+ och Gustav Visa är gratis. Betalo medger även rabatter för kunder med GE Mitt Kort, LIC MasterCard, LF MasterCard samt Villaägarnas MasterCard.
 

Kontakt

Telefon: 08-662 96 00
e-mail: info@betalo.se