Lån hos Ålandsbanken

 

Ålandsbanken
Lån hos Ålandsbanken   Kundtjänst: Kundservice: 0771-415 415 Öppet: måndag - fredag 8.30 - 17.00 Öppet lördagar Stängt Öppet söndagar Stängt Ålandsbanken Stureplan 19 111 45 Stockholm Villkor Godkänd kreditprövning. Svensk medborgare. God ekonomi. Minst 18 år.   Bolåneräntor Ålandsbanken   Ålandsbanken är, som bankens namn skvallrar om,…

Recension Ålandsbanken av Bank24

Räntor - 72%
Webbplats - 35%
Support/Öppettider - 50%
Tjänsteutbud - 79%

59%

Totalbetyg

+ Många Tjänster + App för mobilbank - Ej mobilanpassad internetsida - Endast bolån

Besökares betyg: 2.5 ( 20 röster)


Kundtjänst:
Kundservice: 0771-415 415
Öppet: måndag – fredag 8.30 – 17.00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Ålandsbanken
Stureplan 19
111 45 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • God ekonomi.
  • Minst 18 år.

 

Bolåneräntor Ålandsbanken

3 mån1 år2 år3 år5 år10 år
2,00%2,05%2,05%2,05%2,50%3,50%

 
Ålandsbanken är, som bankens namn skvallrar om, en bank med säte och huvudkontor på Åland. Banken bedriver dock inte bara verksamhet på Åland utan har också en betydande närvaro i både Finland och Sverige. Ålandsbanken grundades 1919 och börsnoterades 1942.
Ålandsbanken är ingen nischbank på något sätt. Man har ett komplett utbud av banktjänster för både företag och privatpersoner. Den enda av de vanligare banktjänsterna som Ålandsbanken inte erbjuder är privatlån/blancolån för privatpersoner.
 

 

Tjänster hos Ålandsbanken

Ålandsbanken har delat upp sitt tjänsteutbud i fyra kategorier, nämligen Banktjänster, Premium Banking, Private Banking och Asset Management. För den genomsnittlige privatpersonen är det framför allt den första kategorin som är mest aktuell.
Kategorin Banktjänster omfattar alla de vanliga tjänsterna inom betalningar, kort, investeringar, sparande och lån. Kort sagt kan man säga att Ålandsbanken har ett fullgott erbjudande och egentligen behöver man som privatperson ingen annan bank.

Underkategorin Spara och placera omfattar såväl placeringar i aktier och fonder, investeringar i strukturella produkter och sparande på sparkonton som försäkringslösningar för den framtida pensionen. Ålandsbanken erbjuder alla de vanliga depå- och investeringskontona och att öppna till exempel ett investeringssparkonto går jämförelsevis mycket snabbt. Ålandsbankens sparkonton är ganska förmånliga. Alla kunder får ränta på första kronan och för dem som vill ha högre avkastning finns fasträntekonton att välja.
 
I underkategorin Betalningar återfinns alla de banktjänster som ska finnas i en komplett internetbank. Ålandsbanken erbjuder bland annat betalningar via autogiro, e-faktura samt bank- och plusgiro.
Vad gäller kort erbjuder Ålandsbanken både betalkort och mer exklusiva kreditkort för Private Banking- respektive Premium Banking-kunder.

Underkategorin Lån omfattar i dagsläget bara bolån. Ålandsbanken erbjuder alltså till exempel inte privatlån. Bolånen erbjuds helt i egen regi och lite speciellt är att man erbjuder låntagarna att månadsspara motsvarande den kvartalsvisa amorteringen i stället för att erlägga amorteringen som vanligt. Ålandsbankens bolåneräntor är i regel mycket konkurrenskraftiga.