Investera i aktier och fonder med Aktieinvest

 

Aktieinvest


 

Aktieinvest är en nätmäklare inom aktier, fonder och andra finansiella instrument som riktar sig till privatpersoner som på ett enkelt sätt vill investera med nätet som plattform. Företaget grundades redan 1965, som en aktör med idén att förenkla för privatpersoner att börja investera i aktier trots ett mycket begränsat kapital tillgängligt för investeringar. Denna idé finns fortfarande kvar, även om utbudet av tjänster idag givetvis är betydligt större än för 50 år sedan. Aktieinvest är idag ett helägt dotterbolag till Aktiespararna som är en organisation som står på de så kallade ”småspararnas” sida. Aktiespararna köpte Aktieinvest år 1989.

Aktieinvest tjänster

Hos Aktieinvest kan privatpersoner handla med aktier och fonder via en vanlig värdepappersdepå, pensionsspara i individuellt pensionssparande (IPS), spara i ett investeringssparkonto och spara i en kapitalförsäkring.

Aktieinvest har i tillägg en unik tjänst som innebär att investerare med ett så litet investeringsbelopp som 500 kr kan börja spara i färdiga aktieportföljer, detta utan att behöva betala någon avgift för tjänsten. Det finns åtta färdiga portföljer att välja mellan, nämligen Bas, Tillväxt, Avkastning, Investmentbolag, Topp 9, Junior, Hälsovård och Dyrgripar.
En annan mer eller mindre unik tjänst är PortföljSpar, som är ett sparande som enligt marknadsföringen ”sköter sig själv”. Det finns tre portföljer att välja mellan. Portföljerna speglar tidningen Aktiespararens tre investeringsportföljer Bas, Tillväxt och Avkastning. Eventuella justeringar i portföljernas sammansättning får omedelbart genomslag på kundernas konton.
 

 
Fonden Aktiespararna Topp Sverige
Aktieinvest/Aktiespararna driver en egen indexfond för indexet OMX30, som samlar de 30 största bolagen på Stockholmsbörsen sett till börsvärde. Att fonden följer OMX30 innebär att en gynnsam utvecklingen på börsen som helhet avspeglas i avkastningen. Skulle börsklimatet å andra sidan vara surt kommer värdet på andelarna i fonden att minska.
Fonden Aktiespararna Topp Sverige har en avgift på 0,3% och man kan köpa andelar i den oavsett om man har en vanlig aktie- och fonddepå, ett investeringssparkonto, en kapitalförsäkring eller vill spara i en IPS.
 

Kontakt

Telefon: 08-5065 1700
Telefon Börs-SM: 08-5065 1750
Telefon Topp Sverige: 08-5065 1600
Telefon Emittentservice: 08-5065 1795
Fax: 08-5065 1701
E-post: kundservice@aktieinvest.se
Adress: Aktieinvest FK AB, 11389 Stockholm
Organisationsnummer: 556072-2596